1 July Current Affairs

 


Question 1= Under which IT Act, the government has banned 59 apps including Tik Tok ?

Answer  =   IT Act 2000.

 


Question 2= The 36th ASEAN Summit was held under the chairmanship of which country?

Answer =    Vetnam.

  • ASEAN Summit consists of 10 countries in total.

  • India is not a part of ASEAN Summit.

 


Question 3 = On which day international Asteroid Day is celebrated ?

Answer =  30th June.

 


Question 4 = Larger Chakvera has become the President of which country ?

Answer = Malawi .

  • The capital of Malawi is Lilongwe.

 


Question 5 = According to a research published in the National Academy of Science, in which country  G4 H1 N1 flu found in Pigs ?

Answer = China.

 


Question 6 = Which country has signed a 600 MW Kholongchu water power project joint venture agreement with India?

Answer = Bhutan .

  • The capital of Bhutan is Thimphu.

 


Question 7 = Which organization has released the report, Money Laundering and Illegal Forest Life Trade?

Answer = FATF.

 


Question 8 = The World Bank has approved $ 500 million under which project to improve education quality in six Indian states?

Answer = Under STAR project.

 


Question 9 = Michel Martin has been appointed as the new Prime Minister of which country?

Answers = Ireland.

  • The capital of Ireland is Dublin.

 


Question 10 = Which state has announced the  Kill Karo Na campaign ?

Answer = Madhya Pradesh.

  • The Chief Minister of Madhya Pradesh is Shivraj Singh Chauhan.

  • The Governor of Madhya Pradesh is Anandi Ben Patel.